top of page

Voor golf liefhebbers is er voldoende keuze. De dichtstbijzijnde “Lauro Golf” ligt op 5 minuten afstand en het prachtige golfresort “Alhaurin Golf “in de Sierra de Mijas op zo’n 10 minuten. Voor meer informatie over de veelvoud aan golfbanen, die van makkelijk tot zeer uitdagend tot lastig te noemen zijn, te vinden op: http://www.golfeninandalusie.nl/Mijas_Golfbanen.html. Alle binnen 15 tot 20 minuten met de auto te bereiken.

Golfbanen in de gemeente Mijas, Malaga en Alhaurin

Ook voor de wandelaars, fietsers en mountainbikers etc, is het hier goed toeven. De camping ligt aan de rand van de bergen met pijnboom bossen.  Er zijn diverse routes van makkelijk tot zwaar, van kort tot lang http://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/andalucia/alhaurin-el-grande

voor mountainbikers http://nl.wikiloc.com/routes/mountainbike/spanje/andalucia/alhaurin-el-grande.

Wandel, fietsen, mountainbike, paardrijden etc

Voor prachtige ritten te paard bij zonsopgang of zonsondergang of dagritten door heuvels en bossen en langs kleine dorpjes http://www.ride-in-spain.com/

Wie geen zin heeft in een actieve vakantie kan of heerlijk luieren en zwemmen in de rustige en relaxte omgeving van de camping of naar de stranden van de omliggende bekende badplaatsen. Deze zijn binnen een kleine 25 minuten te bereiken, van Malaga tot Marbella.

Zon-, zee en strandaanbidders

Zelfs de combinatie Zon en Sneeuw (Sol Y Nieve) is hier een optie. Het dorp Pradollano ligt ca 30 km van Granada op ca 2100 meter in de Sierra Nevada en het is mogelijk tot 3396 meter te skiën. Het skigebied telt ca 121 kilometer aan pisten met meer dan twintig skiliften. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er flink wat skipistes, variërend van blauw tot zwart. Het skiseizoen loopt vanaf de maanden november tot mei. Het skigebied is vanaf Malaga maar een kleine 2 uur rijden en is voor de liefhebber de moeite waard om een dagje te doen, om vervolgens weer heerlijk naar de warmte van de kust terug te keren.

Schitterend Spaans skigebied

Spanje kent verschillende soorten markten. Naast de bekende versmarkten zijn er regelmatig kleine marktjes in de buitenlucht. De markten in de buitenlucht hebben over het algemeen kraampjes met ambachtelijke producten en kleding. De dagelijkse versmarkten hebben een groot aanbod aan verse vis, mooie groente en prachtig vlees. Op deze markten proef je de Spaanse cultuur op z'n best. De bekendste en grootste overdekte markt is "Mercado de Atarazanas" in Malaga centrum. Tijdens het boodschappen doen is het echt aan te raden om tussen de lokalen een lekker glas wijn met een tapas te nuttigen. 

Tapas, vis en zeevruchten

bottom of page